Schilderen aan Zee 2017 – Dag 3 – Beweging

Natuurlijk begon ook deze dag met koffie. Dit keer was er ook koek :).  Het thema van vandaag was “Beweging”. Dat hier veel over is te vertellen en te duiden bleek wel door het feit dat de planning niet helemaal ging zoals bedoeld. Maar de insteek van deze week is vooral kennis vergaren, dat is de belangrijkste rode draad. De werken die worden gemaakt aan de hand van de thema zijn eigenlijk bedoeld als soort plattegronden welke je herinneren aan alle informatie die tot je is gekomen. Later kan men deze kennis gebruiken om nog mooiere werken te maken!

Na een zeer inspirerend bezoek in het heerlijke Katwijkse Museum zijn we alsnog het strand op gegaan.

De opdracht: spelen & beweging. Ik wilde niemand zien die zijn “best aan het doen is”.  De resultaten …. Prachtig en allen geslaagd in de opdracht. Nieuwsgierig naar de eindresultaten? Vrijdag is het werk te zien tijdens de expositie. Open vanaf 17:30 uur. Laat me even weten of je mee eet?! Hier een filmpje van Cobie in aktie!

Schilderen aan Zee 2017 – Dag 2 – Houdingen

Vandaag was het prachtige model Annette beschikbaar om het thema “Houdingen” te duiden. Maar eerst zijn we de boeken in gedoken om te zien hoe Rembrandt, Breitner, Hannah Graig, Paul Citroen & Alice Neel dit deden. Het is leerzaam om totaal verschillende stijlen te bestuderen alvorens we aan de slag gingen om beweging in combinatie met sfeer en het verhaal vast te leggen op doek. Op de video is te zien hoe we door middel van blindelingscontour tekenen op ontdekkingreis zijn gegaan hoe het model in elkaar zit. 

Na grondige bestudering zijn we aan de slag gegaan met verf in combinatie met verschillende technieken en stijlen. Nieuwsgierig? Vrijdag is het werk te zien tijdens de expositie. Open vanaf 17:30 uur. Laat me even weten of je mee eet?!

Schilderen aan Zee 2017 – Dag 1 – Thema Verhoudingen

Vandaag was het thema Verhoudingen. En dan hebben we het in dit geval niet over verhoudingen in de relationele zin 🙂

De ochtend begon met jezelf voorstellen aan de hand van een foto van je droomhuis. Deze insteek zorgde al voor verrassingen. Daarna werd het thema Verhoudingen van vele kanten belicht. Van Euclides tot Plato waarin we eigenlijk toch altijd weer terugkomen op de gulden snede. Wat duidelijk naar voren kwam is dat verhouding alleen kan ontstaan ten opzichte van iets anders. Maar denk ook aan beeldverhouding, kleurverhoudingen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een intensieve eerste dag waarbij de resultaten mij in ieder geval blij hebben gemaakt. Voor de nieuwsgierige die de eindresultaten ook wel in het echt willen zien en heerlijk discusseren over kunst zijn aanstaande vrijdag vanaf 17:30 uur welkom in mijn atelier. 

Collage Schilderen aan Zee

Het is vandaag stil & regenachtig buiten…. Dus tijd voor een collage van een heerlijke week! Voor herhaling vatbaar & natuurlijk doen we dat ook – De derde week van …

lees meer…