Op zoek naar de nieuwe Rembrandt

Project Rembrandt

Vanaf september gaat project Rembrandt van start (via de NTR). Voor diegene die weleens hebben gekeken naar The Painting Challenge op de BBC is het format niet onbekend. Mocht je vanaf september voldoende tijd over hebben, zou ik zeker overwegen of je niet mee zou willen doen. Laat je niet afschrikken door het woord “talent”. Vaak is het een gemêleerde groep die aan de slag gaat met verschillende onderwerpen. Buiten dat schilderen altijd leuk is, kan het zeker een leerzame ervaring worden. Wie durft?

‘Project Rembrandt’ is een nieuw televisieprogramma van de NTR waarin zij op zoek gaan naar het grootste schildertalent van Nederland. In een half jaar tijd proberen de 12 meest gepassioneerde talenten zich het oude ambacht van kunstschilder meester te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve schilderkunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.  

Iedere aflevering moeten zij nieuwe opdrachten uitvoeren en treden zo in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt.De opdrachten brengen de schildertalenten naar de mooiste en meest bijzondere locaties van Nederland. De hierbij gemaakte werken worden altijd beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Wie blijkt uiteindelijk het grootste schildertalent van Nederland? 

Aanmelden kan nog tot 22 juli – meer informatie via deze link