Things that matters?!

Blog Archives Mariska de Kok

Regelmatig krijg ik vragen over mijn eigen werken. Terechte vragen, welke soms een persoonlijk antwoord verdienen wat ik niet altijd zomaar neer zal leggen. Daarnaast vaktechnische vragen, maar ook welke boeken ik lees, de musea die ik bezoek of welke kunstenaars mijn inspireren. Ook zeer relevante vragen waarom ik schilder wat ik schilder. En zelfs waarom ik sommige dingen juist niet schilder zoals bijvoorbeeld dieren. Alles wat we wel of niet doen, zegt iets over ons. Niet goed of fout – gewoon een afspiegeling van onszelf.
In de lessen is er te weinig tijd voor allerlei boeiende vragen en overwegingen. Sterker, ik weet dat wanneer ik begin te praten over kunst dat de klok nog sneller begint te tikken. Om dit dan te combineren met iedereen de aandacht te geven die hij/zij verdient, dat wordt lastiger. Daarbij vind ik dat in de lessen jullie het middelpunt zouden moeten zijn en niet ondergetekende.
In de blog is het niet de intentie om de “waarheid” te verkondigen, want die bestaat in mijn beleving niet. Ook is het niet mijn intentie om mezelf in het daglicht te zetten. Mijn beweegredenen zijn juist gericht om de lezer te inspireren. Bij deze wil ik dan ook degene die iets meer willen weten over mijn overwegingen c.q. gedachtegangen dan ook graag uitnodigen & meenemen op mijn persoonlijke ontdekkingstocht op zoek naar “Things that matters to me”.

Ps. reacties of wat ik schrijf zijn van harte welkom.

Via onderstaande link kom je op de blog terecht welke op mijn persoonlijke website is te vinden.