RITV documentaire Jubileumexpositie Hofboerderij december 2016

Afgelopen december 2016 was er in de hofboerderij in Wateringen een bijzondere jubileum expositie. Het jaar 2016 was voor Mariska de Kok (1966) een verzameling van jubilea waarvan er nog één was die extra aandacht verdiende: het 12 1/2 jarig jubileum als docent! De uitnodiging van de culturele raad Wateringen voor een expositie was daar een unieke kans om deze bijzondere mijlpaal te vieren waar het is begonnen – het Westland!

Mariska de Kok schildert, tekent, schrijft en maakt beelden al zolang als zij zich kan heugen. Oorspronkelijk komt zij uit het Westland (Poeldijk). Vele jaren werkte en woonde ze in Naaldwijk, waar zij zich fulltime bezig hield met schilderopdrachten, les geven in zowel schilderen als tekenen en exposities. De liefde bracht haar naar Katwijk aan Zee waar ze sinds 2012 woont en werkt in haar bijzondere atelier aan de Boulevard.

Mariska heeft al haar (oud)-cursisten uitgenodigd om hun mooiste werk beschikbaar te stellen voor een salonexpositie. In totaal hebben meer dan 70 cursisten hun beste werk geëxposeerd.  De reacties waren ontroerend, enthousiast en er is duidelijk een behoefte om nog één keer te genieten van elkaars werk en vooral ook de aanwezigheid. Een spraakmakende expositie waarin bezoekersrecords voor hofboerderij verbroken werden. Hieronder is de RiTV Special te zien van de expositie.