gen_logo
Beste [subscriber:firstname | default:kunstliefhebber]

Deze brief is speciaal gericht aan de kinderen die ik les mag geven:

Eigenlijk kan ik mijn bericht aan jullie heel kort samenvatten: Ik mis jullie. Ik mis jullie lach, ik mis jullie eigenwijsheid, ik mis jullie prachtige tekeningen en ik mis de gezelligheid. Maar ja, het is niet anders. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Achter de schermen ben ik bezig met het virtuele museum. Komende week 'moeten' niet alleen jullie ouders stemmen, maar ook ik wil jullie stem. Zie de poll met daarin de namen voor het museum. Welke vind jij het allermooiste (natuurlijk mogen jullie ouders ook hier meestemmen).

Inmiddels heb ik al hele mooie tekeningen voor het museum mogen ontvangen. Zoals gewoonlijk wil ik er natuurlijk nog veel meer. Dus kom maar op met jullie tekeningen en schilderijen.

In deze brief staat ook een wedstrijd. Een wedstrijd met kunst ..... Kunst is vooral bedoeld om te genieten en veel plezier aan te beleven. Maar ..... soms kan een wedstrijd leuk zijn om juist van te leren. Het enige wat je nooit mag vergeten is dat als iemand iets vindt van jouw werk zoals 'mooi of iets minder mooi' dit 'maar' een mening is. Het zegt niets over jou! Wanneer je dit in je achterhoofd houdt en je bent ouder dan 12 jaar (sorry, dat heb ik niet bedacht - ik vind leeftijd ondergeschikt) dan vind je het misschien leuk om mee te doen aan de 'Selfieportretprijs'. Voor meer informatie, zie hieronder. Wel even met papa of mama overleggen!
Misschien leuk om samen met je vriendjes/vriendinnetjes komend weekend een mooi zelfportret te maken. Hou me op de hoogte als je mee gaat doen. Voor nu een heerlijk weekend, doe je ouders de groetjes van mij.

Hartelijke groet,
Mariska

Selfie - Nederlandse portret prijs

Selfie - Nederlandse portret prijs
Binnenkort wordt er door de organisatie van de Nederlandse Portretprijs een wedstrijd georganiseerd, speciaal gericht op de jeugd. Het thema - 'zelfportret'. Dus toen moest ik gelijk weer denken aan het mooie portret geschilderd door Coco van haarzelf; maar ook het zelfportret van Daphne getekend met kneedgum; Kees die een mooie tekening heeft gemaakt met potlood; Feline met de mooi …

Poll - Welke is de mooiste?

Poll - Welke is de mooiste?
We zijn op zoek naar een mooie naam voor een virtueel museum wat we aan het maken zijn. Speciaal voor het werk van de kinderen. Misschien dat we later een zaal toevoegen voor de volwassen, maar nu eerst de keuze voor de naam. Mocht je een nog mooiere naam weten dan onderstaande voorstellen, laat het me dan weten via dit …