Ha [subscriber:firstname | default:abonnee],

Hier weer een klein berichtje aan diegene die bezig zijn met het project "Leren van de Meesters".
Inmiddels zijn er al diverse Rembrandts in hun eindstadium terecht gekomen. Ik zit nu met smart te wachten dat we de eerste portretten kunnen toevoegen aan de eregalerij. Ik durf nu al te zeggen dat wat mij betreft dit project zeer geslaagd is. Het doet me deugd om te zien hoe de meeste van jullie lekker aan het stoeien zijn met het portret. En echt, ik kan je garanderen dat je bij alle volgende schilderijen profijt zult hebben van hetgeen je in deze cursus heb mogen leren.
Degene die het lastig vinden om tijd in de plannen voor dit mooie project of moeite met beginnen, kijk dan nog eens terug naar de tips uit mijn vorige bericht over zelfstudie

Zoals beloofd staat er inmiddels een artikel op mijn website over het verschil tussen 'het geheim van de meester & leren van de meester" Samengevat: de cursus die jullie nu online volgen gaat veel verder dan kopiëren. Niet het streven naar een perfect plaatje, waarvoor je vast heel veel complimenten zult krijgen. Mijn wens aan jou is op zoek te gaan naar je unieke eigenheid. Geniet van wat jouw ogen je vertellen en waar jouw voorkeuren naar uitgaan. Wanneer je dit combineert met het afkijken hoe hij/zij dit destijds deed, zul je niet alleen vakmanschap gaan ontdekken, maar ook daarin jouw geheimen. Eens met deze stelling?
Voor de volledigheid, laat je niet opjagen, neem alle tijd om te genieten van de cursus en alles op te nemen! Mocht je nog iemand weten die ik ook een plezier zou kunnen doen met deze cursus, dan hoor ik het graag. Voor nu, weer veel plezier met jouw ontdekkingsreis!

Hartelijke groet, Mariska