15 minutes of fame

Afgelopen zaterdag was ik wederom uitgenodigd om te gast te zijn bij RTV Katwijk. Men was benieuwd naar de voortgang van mijn online spreekuur in de kunst.

15 minutes of fame (“in gesprek met” RTV Katwijk)

Dat het leven niet altijd loopt zoals gepland, daar hebben we nu echt allemaal ervaring mee. Dat dit soms ook kan gebeuren in een live optreden is eigenlijk ook logisch.

Afgelopen week had Jan de Bruin van RTV Katwijk mij benaderd of ik in zijn radioshow het verloop van mijn online spreekuur zou willen bespreken. De onderliggende gedachte hierin was/is om de mensen ook iets luchtigs voor te kunnen schotelen in deze zeer bijzondere tijd waarin we terecht zijn gekomen.

Jan bleek een klein kriebeltje in zijn keel te hebben, dus ook RTV Katwijk had besloten dat er vanuit huis gewerkt zou worden.

Fris gedouched en opgetut (waarom eigenlijk) zat ik om 10 uur klaar voor het gesprek. De aankondiging was goed gegaan en ik stond telefonisch in de wacht om op 10:07 uur live de lucht in te gaan. Het werd 10:07 uur en ik ging de lucht in, maar geen interviewer ……. Wat doe je dan 🙂

Normaal sta ik niet zomaar met een mond vol tanden, maar dan ben ik wel voorbereid. Nu werd ik overvallen en ben ik maar enigszins wat in mij opkwam gaan vertellen. Een wonderlijke ervaring.

In de middag belde Jan mij op over deze situatie omdat hij het vervelend voor mij. Integendeel. We kunnen met elkaar niet meer dan onze best doen. Ik vind het al prachtig hoe bevlogen deze mensen (vrijwillig volgens mij) elke week weer een programma neerzetten. Daarnaast juist nu veel steun aan een hele grote groep mensen geven.

Nu tijd voor mijn 15 minutes of fame …..

Voor de oplettende kijker: Samenvatting 15 minutes of fame in 9:38 minuten