Beste kunstliefhebber,

Vorige week tijdens het schilderfestival in Noordwijk waren de weersomstandigheden uniek. Een hittegolf, wind, regen & onweersbuien. Voor elk wat wils. Vooral de windstille zomeravond tijdens de langste dag was bijzonder. Tesamen met ruim 50 kunstenaars en vele liefhebbers hebben we genoten van het weer en tegelijkertijd een uniek optreden mogen zien van dames die speelden met vuur (zie de foto's).

Inmiddels is de rust weer wedergekeerd. Wel is het wennen om weer in de stilte van het atelier te werken. Desalniettemin is het ook heel prettig om nu daadwerkelijk de laatste penseelstreken neer te kunnen zetten op het grote portretopdracht waar ik inmiiddels door mijn blessure langer mee bezig ben dan de bedoeling was. Volgende week gaat het vernis er op en daarna komen de foto's :).

Zoals al aangegeven in de naam van de nieuwsbrief: "Halverwege" - Halverwege de zomer, halverwege het jaar, en niet minder belangrijk voor mij persoonlijk - halverwege het herstel. Dus ja mijn schouder/arm gaat nu echt weer de goede kant op! Heerlijk!

Voor nu, geniet van de compilatie - kijk vooral ook het filmpje. Ook al is deze van voorgaande jaren, het geeft een goed beeld van de masterclasses en de sfeer. Veel plezier en tot de volgende keer.

Warme groet,

---
Impressie Schildersfestival Noordwijk 2017

Impressie Schildersfestival Noordwijk 2017

Een prachtige week, vol met mooie momenten, warme zonnige dagen, heerlijke gesprekken & inspirerende schilderijen. Om deze ervaring in woorden te vatten is onmogelijk. Voor mij was het de 9e keer dat ik hier bij mocht zijn. Ja, het is zeer intensief en vermoeiend, maar wederom had ik het niet willen missen. Gelukkig hebben we de foto's nog! Hierbij een …

Meer lezen.

---

De Masterclass - Het schilderen aan zee! Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je naar de compilatie kijkt die we hebben gemaakt van het schilderfestival in Noordwijk, je zelf ook deze ervaring aan je verzameling mooie momenten zou willen toevoegen!

Heerlijk een week of een dag met allerlei ongewone opdrachten, welke als gemeenschappelijk doel hebben dat je er weer veel van gaat leren.

Er is nog plek, dus schroom niet - ik beloof je dat het een unieke ervaring gaat worden. Speciaal voor diegene die niet in de gelegenheid zijn om een week vrij te nemen is er nu de mogelijkheid om je in te schrijven voor de ééndaagse.  Meer informatie 

---
Werk in uitvoering Nel van Leeuwen

Het doet me deugd dat de mogelijkheid om in de zomer op de donderdagavond les te volgen goed wordt bezocht. Prachtig om te zien hoe men zich laat inspireren door Israels, Vermeer & Rembrandt. Daarnaast hadden we de afgelopen keer een samenvoeging met een "les op maat", waarin we dieper het thema "schaduw" hebben belicht. Ook of misschien wel juist voor diegene die wat langer op les zitten kan het goed zijn om weer even stil te staan bij iets wat gewoon en zelfs onbelangrijk kan lijken. Terwijl schaduw juist veel extra informatie kan verschaffen over bijvoobeeld het tijdstip, de ruimte of het jaargetij. Absoluut een boeiend onderwerp. Mocht je zelf een keer een specifiek onderwerp uit willen diepen, schroom niet om dit te laten weten. Misschien zijn er meer die juist over dat onderwerp iets zouden willen weten. We zetten het dan op de website en wanneer we een groepje hebben, dan gaan we aan de slag. Ik hoor het graag. 

Meer informatie over "Les op Maat" via deze link.

Voor de "gewone" donderdagavond is de eerst volgende mogelijkheid dd. 27 juli 2017 - meer informatie via deze link. 

---
Werk Irma Braat

De Nederlandse Portretprijs

De Portretprijs De prijswinnaars zijn 14 juni 2017 bekendgemaakt! De 50 genomineerde werken worden tentoongesteld in Paleis Soestdijk tot en met 3 september. De jury heeft prijswinnaars gekozen uit deze genomineerde portretten. Er zijn drie vakprijzen: voor twee- en driedimensionaal werk en voor jong talent. Daarnaast hebben bezoekers een stem kunnen uitbrengen voor de publieksprijs. Het persbericht via deze link.  Mocht je niet …

Meer lezen.

---