De donderdagochtend groep nader bekeken.

Werk in uitvoering door Caroline geïnspireerd door een schilderij van Charley Toorop

Werk in uitvoering door Caroline geïnspireerd door een schilderij van Charley Toorop

Voor de donderdagochtendgroep was afgelopen week de laatste keer van dit seizoen. Ik weet dat afscheid nemen, ook al is het voor een korte tijd lastig is. Maar ja, om goed te kunnen blijven presteren als docent is het in mijn beleving erg belangrijk om ook tijd te investering in zelfstudie en reflectie. Op die manier kan ik nog meer kennis aan de cursisten overbrengen.

Overbrengen zou ik graag nog veel meer. Zojuist heb ik de foto’s van het afgelopen seizoen nog eens doorgelopen van deze bijzondere groep leergierig en totaal verschillende mensen. Van “beginners” tot “gevorderden”. Deze termen zeggen mij zelf eigenlijk helemaal niets. Wanneer ben je beginner of gevorderd? Enthousiasme, dat is belangrijk. Ik hoop zelf dat wanneer ik later groot ben, nog steeds mag leren. 

Door de variatie van tekenaars & schilders, volgzame en eigenwijze personen blijft de donderdagochtenden telkens verrassend. Het liefst zou ik over elk werk wat in het fotoalbum staat iets vertellen. De achtergronden, de leermomenten. Maar ook aandacht willen vestigen op hetgeen men zelf gaaf vind in het werk. Tijdens het toevoegen van de foto’s kwam ik op een idee:

Wie durft het aan (van welke groep dan ook) om zelf enkele vragen te beantwoorden bij een werk wat hij / zij in de afgelopen tijd heeft gemaakt.

Mijn doelstelling is om andere deelgenoot te maken van jouw proces. Door herkenning kunnen we elkaar inspireren.

Dit zijn enkele vragen ter inspiratie om je werk nader te bekijken:

Waarom heb je gekozen voor het onderwerp op je doek/papier?
Welk stukje vind je dat wij langer dan 9 seconden naar zouden moeten kijken?
Wat vond je lastig in dit werk?
Wat heeft je verrast in positieve zin?
Waarin merk je dat er progressie is in je werk?
Wat zijn jouw persoonlijk aandachtspunten in het werk (bv. verhoudingen, contrast of kleurgebruik etc).
Hoeveel plezier heb je gehad tijdens het creëren?
Hoe tevreden ben je over het eindresultaat?
Wat voor titel zou je je werk geven?

Wanneer ik een foto van je werk plus jouw overwegingen over je werk mag ontvangen, dan zet ik het graag op mijn website in het licht. Ik ben benieuwd wie als eerste deze uitdaging aan durft te nemen?

Ik kan me voorstellen dat de lezer inmiddels erg nieuwsgierig is geworden naar wat er op de donderdagochtend gebeurd. Daarvoor verwijs ik u naar het fotoalbum via deze link.