Een moment om stil te staan

Werk Petra ten Broeke – acryl op doek gespannen op karton

Wekelijks is er op de donderdagochtend een actieve groep cursisten welke regelmatig verschilt in samenstelling. Tien ritten kaarten en afspraken omtrent wel of geen vrije dag maakt de planning voor de juf soms lastig. Anderzijds houd het ons allemaal scherp.

Aan het begin van elke les worden de werken besproken – waar is men mee bezig, wat is de doelstelling voor de komende uren. In plaats van dat ik antwoorden geef ben ik een voorstander van vooral vragen stellen, zodat iedereen interactief kan reageren en ook zeker leren van elkaar.

Eigenlijk was deze intro helemaal niet de insteek van dit bericht….. Stilstaan, daar ging het om. Zojuist ben ik bezig geweest om weer wat foto’s op de website bij te voegen. De donderdagochtend groep dit keer. Bij het bekijken van de foto, selectie maken, bijsnijden etcetera word ik stil. Wat een mooie verzameling. En zo lastig om “oude” foto’s te verwijderen. Dus dat doe ik dan ook niet. Wel een iets kleinere selectie, maar nog steeds allemaal de moeite waard om eens rustig te bestuderen – van portret tot “trompe l’oeil”, van zachtaardige dieren tot filosofen vastgelegd door Rembrandt – teveel om op te noemen. Dus tijd voor een kopje koffie of thee en genieten maar! Klik op deze link