Lorá in de spotlight

Ook van Lorá en haar moeder mocht ik een mail ontvangen. Het blijkt wel dat er hard wordt gewerkt door de kunstenaars van de toekomst. Een kleine selectie uit het werk van Lorá.

Voordat Corona in ons leven kwam, was Lorá druk bezig met het tekenen van portret. Waarbij de uitdaging was om naast verhouding ook te gaan “spelen” met details. De tekening van dit oog wat ik afgelopen week mocht ontvangen, laat mij een duidelijk progressie zien. Niet alleen in vorm en verhouding, maar ook de ruimtelijkheid komt steeds meer naar voren. Hiermee bedoel ik dat je kan zien dat de oog bol is. Wel een klein aandachtspunt (ik blijf nu eenmaal de juf 🙂 ) In plaats van vervagen door je vingers, gebruik een wattenstaafje of liever nog een potlood en dan heel zacht arceren. Desalniettemin SUPER gedaan!!!!

Waarbij Daphne het onderwerp Manga met hoofdletters wordt geschreven is dit voor Lorá BTS. Ik leer ook veel van en door het lesgeven aan kinderen. BTS is een band in de Koreaanse muziek. Jonge mannen met mooie koppen (zo heet dit in de portretkunst) – een mooie uitdaging voor deze jonge dame. Zie hier het resultaat. Prachtig! Ook wel met de toevoeging om schaduw te arceren. Denk ook aan de ruimte tussen de ogen (3 op een rij).

Naast prachtige werken die ik mocht ontvangen was er ook een vraag over het verschil in hardheid van potloden. Behalve uitleggen van informatie ben ik een grote voorstander van zelf ervaren. Voor de liefhebbers de opdracht die ik ook aan Lorá heb gegeven, zie deze link.