Marleen in aktie

Tekst van Marleen op Facebook: “De kritische blik van kunstenares Mariska de Kok, wat ben ik daar blij mee! Ze is een geweldige portretschilder en helpt mij met het goed schilderen van de figuurtjes in de muurschildering in zwembad Aquamar. Ze geeft ook les! Neem maar eens een kijkje op haar site: www.marisk.nl — bij Zwembad Aquamar.

 

Tussen de bedrijven door heb ik gelukkig ook nog even tijd gevonden om een bezoek te brengen bij Marleen. Marleen Dijkdrent (afgelopen jaar cursist op de dinsdagavond) heeft de mooie opdracht aangenomen om voor het nieuwe zwembad hier in Katwijk een muurschildering te maken. Muurschilderen is een redelijk dagelijkse activiteit voor haar, zie ook haar website. De wens om in deze muurschildering ook mensen “geloofwaardig” neer te zetten heeft haar bij mij gebracht. 

Ik heb het haar niet makkelijk gemaakt – veel huiswerk – zwart wit studie – penseel op afstand, heel veel mensen schilderen telkens opnieuw en ga zo maar door. Ja ik was misschien wat streng, tegelijkertijd zij wilde graag leren. En dat is haar gelukt!

Het eindresultaat is nu blijvend te zien in het nieuwe zwembad van Katwijk met de mooie naam Aquamar.

Van mijn zijde: Respect voor het resultaat. Tegelijkertijd ook diep respect voor de volharding! Op naar het volgende project?!