Masterclass Schapals & de Kok – Line de Clerck

b.800.600.0.0.stories.2015.MC2015Results.DSC06729Mijn 1e  Masterclass in Katwijk aan Zee van Mariska en Carola in augustus 2015 zal ik nooit vergeten!

Ik wist niet goed wat me te wachten stond daar ik nog nooit les had gekregen van geen van beiden, maar het was een fantastische week.

Elke dag stond er een nieuw thema op het programma, telkens een boeiende uitdaging: landschap, kleur, 2de blik, model, nachtschilderen, ….

Het heeft mijn blik verruimd en me vrijer gemaakt.

Het beter leren kennen van de “meesters’ en de andere deelnemers was een geweldige ervaring. Een week waarin ik enorm veel heb bij geleerd op zeer korte tijd en die me bevestiging heeft gegeven dat ik verder wil op dit pad.

Deze ervaring maakt dat ik nog meer wil bijleren en wil blijven groeien.

Er was een moment dat ik er tijdens een opdracht (strandschildering) niet uit geraakte, ik zat echt vast. Ik kreeg de kleur niet hoe ik wilde. De compositie op mijn doek kwam er ook niet op hoe ik het had gezien. Door de hulp en aanwijzingen van Mariska en Carola viel alles op zijn plaats. Het was een echt aha-erlebnis. Daarna heb ik het schilderij verder af gewerkt en ben er bijzonder trots op. Dit was een moment dat ik nooit meer zal vergeten en als plus heb ik daar het naar mijn gevoel mijn beste werk ooit gemaakt.

Ik kan iedereen die beter wil worden in plein-air schilderen of schilderen in het algemeen de cursus ten zeerste aanraden!

Tot in Katwijk aan Zee 🙂 …

Line De Clerck