Tijd om buiten te spelen!

Tijd om buiten te spelen!

Tijd om buiten te spelen!

Vroege vogels

Ook voor de enthousiastelingen van de zaterdagmorgen is het einde van de lessen van dit seizoen gekomen. Één keer in de 2 weken is deze groep hier in het atelier aanwezig om hun schilder c.q. tekenvaardigheden te vergroten. Een verzameling leergierige cursisten uit totaal verschillende windrichtingen (‘s-Gravenzande, Monster, Honselersdijk, Naaldwijk, Loosduinen/Den Haag & Valkenburg). Ik blijf me verbazen over het enthousiasme van deze vroege vogels. Het feit dat men überhaupt op zijn/haar vrije zaterdagochtend vroeg uit bed opstaat om op tijd hier te zijn vind ik indrukwekkend. Mooi om zulke gemotiveerde deelnemers te mogen begeleiden in hun persoonlijke ontdekkingsreis in de schilderkunst. 

Persoonlijke doelstelling

Uit de variatie in hun persoonlijke doelstelling is duidelijk te zien dat inspiratiebronnen zoals Israels, Escher, zelfportret-studies en zelfs het schilderen met je handen, goed samen kunnen gaan. Daarnaast was er dit jaar voor de liefhebber die graag werkt met een opdracht, het thema: “Componeren in de schilderkunst”. Een impressie van de resultaten is te zien in het fotoboek

Buitenspelen

Terug naar zaterdagochtend d.d. 14 april 2018 – Terwijl de koffie net aan het pruttelen was kwamen de eerste binnen gedruppeld. Voor deze laatste les hadden we afgesproken dat diegene die daar zin in hadden ook buiten aan de slag zouden kunnen. Wel enigszins in de buurt van het atelier, zodat het voor mij ook nog was te overzien om iedereen evenredig aandacht te kunnen geven en niet teveel kostbare tijd te verliezen aan het wandelen tussendoor.

Het eerste half uur werd gebruikt voor uitleg over het plein air schilderen. Daarna was het zoeken om een geschikte plek voor deze ochtend te veroveren. Uit ervaring weet ik dat kiezen niet altijd makkelijk is. Het opzetten van de ezels bleek nog niet zo makkelijk te gaan. Ter voorbereiding had men het doek een ondergrond gegeven. Er was zelfs iemand zo slim om alvast het strand en zee neer te zetten. Voor deze persoon was het de uitdaging om het juiste plekje te vinden welk zou passen bij de voorbewerking. 

Het belangrijkste doel was ervaren van het buiten schilderen en samen plezier hebben. Hierbij een klein verslag in beeld. Kijk, geniet en verbaas je over de volharding van deze dames. Want koud, dat was het – behalve voor diegene die een plekje hadden bemachtigd achter het raam :).  Door te klikken op de foto’s volgt een kleine toevoeging.