Woensdagmiddag 1 november 2017 – stukje uit het dagboek van de kunstenaar

Artikel op Voorpagina Katwijks Nieuwsblad

Woensdagmiddag 1 november 2017 – stukje uit het dagboek van de kunstenaar 🙂

Inmiddels zijn de meeste voorbereidingen klaar voor het open huis komend weekend. De laatste schilderijen nog iets bijgewerkt, straks nog even de vernislaag erover en morgen na de les nog een paar werken inlijsten. Ron heeft een prachtig paneel gemaakt waarop ik verschillende werken naast elkaar kan exposeren. Voor de kleine werkjes vind ik het mooier om groepen te maken, zodat dit tezamen weer toont als één object. 

Na enig speurwerk heb ik ook een oplossing gevonden om de kunstkaarten op een mooie manier te presenteren. Hoewel ik gisteren een goede tip kreeg om een kaartenstandaard via Marktplaats op te kopt te tikken. Maar ja, dat is nu te kort dag.

Nu nog goed nadenken over de inrichting. Ga ik alle pleinair werken bij elkaar doen? Ga ik wel of niet de portretten exposeren? Dat wordt nog heel wat wikken & wegen. Er is genoeg voorhanden, maar ik wil ook de bezoekers die vorig jaar in de Hofboerderij zijn geweest weer totaal andere werk laten zien. Dit zullen dan tot vooral de kleinere werken zijn. Door mijn blessure heb ik minder grotere werken kunnen maken en de werken in opdracht zijn de deur alweer uit. Komt goed, zegt de schilderjuf altijd…. 

Nadat ik definitief weet wat ik ga exposeren, kan ik foto’s gaan maken van de werken voor de kunstquiz. En natuurlijk de prijslijst, ook niet geheel onbelangrijk.

Leuk om te horen dat er zelfs afspraken worden gemaakt in verband met het maken van de kunstquiz. Volgens mij is hierin de insteek om elkaar te helpen om zoveel mogelijk vakjes te raden. Men denkt / verwacht dat de quiz op dezelfde manier zal gaan als in de Hofboerderij. Maar is dit ook zo? We gaan het zien. 

Ook moet ik nog goed nadenken over de boodschappenlijst. Altijd lastig met een open-dag om niet teveel maar ook niet te weinig in te kopen. Wat zouden de gasten drinken? Koffie, thee, sapjes – maar welke? Er is zoveel keuze. Voor de wijn is 17:00 uur te vroeg – of niet?! Nog al wat vragen waarop ik een antwoord ga bedenken. Gelukkig is het nu eindelijk weer eens legitiem om van die heerlijke spekkies te kopen. Én koekjes voor bij de koffie. O ja, ook nog even checken of er genoeg koffie & thee voorhanden is. Misschien is pepernoten ook wel lekker bij de koffie. Maar ja Sinterklaas is nog niet in het land, dus dat kan dan weer niet naar de kinderen toe…. 

Om op alles voorbereid te zijn (dit is per definitie al onmogelijk, maar goed) heb ik Liesbeth bereid gevonden om mij te assisteren als gastvrouw. Sowieso gezellig en uit ervaring weet ik dat ik op deze dame kan rekenen.  En stel je voor dat het zo druk wordt zoals jaren geleden toen ik in Naaldwijk een keer meedeed met de kunstroute van het Westland ….. Totaal overdonderd om 600 mensen in 1 weekend over de vloer te krijgen. Geslaagd, ja zeker – veel van geleerd, ook dat, maar het mag wel iets minder deze keer  🙂 .

Komend weekend is het dus zover. Zin om eens om je gemak naar mijn eigen werken te kijken. Misschien heb je vragen, of wil je gewoon genieten van de interactie die vast plaats gaat vinden onderling. Of misschien de uitdaging weer aangaan met de kunstquiz en ja wederom een schilderij als hoofdprijs. De organisatie van het landelijk atelierweekend heeft nog 4 prijzen extra beschikbaar gesteld. Dus deze keer hebben we 5 winnaars om niet te zeggen dat we in mijn beleving allemaal winnaars zijn, wanneer we een paar gezellige uren samen beleven.

Praktische informatie: zowel zaterdag als zondag is de deur open vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Locatie: Boulevard 132 2225 HC  Katwijk aan Zee.