Carla Teutscher | Schilderen aan zee ééndaagse

Ter inspiratie voor andere die overwegen om ook een keer mee te gaan schilderen aan het strand, heb ik aan deelnemers gevraagd om in hun woorden te beschrijven wat zij vonden van deze dag. Hier het verhaal van Carla ter inspiratie.

Carla in actie

Hoi Mariska,

Met een voorspelling van windkracht 5/6 en stevige buien leek een workshop zee schilderen een natte en bijna onhaalbare uitdaging te worden. Met de hoop dat het mee zou vallen toch naar Katwijk gegaan. We werden erg enthousiast ontvangen en kregen een uitgebreide uitleg naar aanleiding van de leervragen die we hadden opgegeven. Mijn vraag ging over compositie. Mariska gaf me heel regelmatig advies, waarmee ze direct inhaakte op wat ik tekende of schilderde. Ik merkte goed dat ze onze leervragen de hele dag aandacht gaf.

Heel dapper zijn we toch op het strand gaan tekenen en schilderen. En uiteindelijk viel het inderdaad mee met de regen. En de wind, daar gingen we gewoon in zitten, met een zware zak zand aan de ezel om hem stabiel te houden. Door de weersomstandigheden hadden we juist een super beweeglijke en kleurige zee en prachtige, enorme wolken. Mariska gaf goede adviezen over kleurgebruik en ‘het terug laten komen’ van de kleuren van de wolken in de kleuren van de zee. Over het gebruiken van een ‘mager’ palet met slechts drie primaire kleuren. Hoe je de toon van je kleur kan toetsen. Over snel opzetten. En nog veel meer.

Een leerzame dag, een zeer inspirerende docent, die ook nog eens erg aardig is. Zeer aan te bevelen, deze workshop!

Groet, Carla

Ook een keer meedoen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Zie deze link voor de mogelijkheden.