Carolien van Sprang | Masterclass Schilderen aan Zee

Carolien in actie

Om te beginnen, start ik bij het einde: De 4-daagse schildercursus bij Mariska was in één woord GEWELDIG! De 3e week in juli 2023 staat weer genoteerd in mijn agenda!

Bepakt en bezakt met van alles en nog wat: van een zoeker, kwasten, zonnehoedje, veldezel, emmertje, doeken tot verf en nog veel meer, naar Katwijk gereden.

Wat een prachtige locatie aan de boulevard heeft Mariska (en Ron natuurlijk😉)! Ter plaatse een hartelijk ontvangst waardoor je je gelijk al thuis voelde samen met 9 andere cursisten.

Naast alle kennisoverdracht, de passie voor het vak en de enthousiaste en vakkundige begeleiding van Mariska was voor mij de opmerking van Mariska dat het allerbelangrijkste is: ‘het plezier hebben in het schilderen!!! Het resultaat komt dan vanzelf😊’, zeer welkom. Door al deze ingrediënten heb ik genoten en veel geleerd.

Compositie stond centraal deze 4-daagse zodat wij nu veel meer weten over ooghoogte, de ingang van een schilderij, de regel van derden en de gulden snede.

De respectvolle persoonlijke benadering van Mariska wil ik ook graag noemen omdat dat de moed gaf om door te gaan en het plezier te ervaren.
Buiten schilderen was even een dingetje voor mij persoonlijk. Het leek mij een hoop gedoe omdat je al je materiaal het strand op moet slepen. Ik was het dan eigenlijk ook niet van plan, maar daar was Mariska het niet mee eens😉. ‘Probeer het gewoon een uurtje en als je het dan niets vindt, kan je altijd weer naar binnen,’ zei Mariska. Dat was maar goed ook!!!! Met redelijk wat wind (valt je ezel gewoon om, zand op je doek), een regenbui (speciale effecten op je doek) en zon is het super grappig en heerlijk om buiten te schilderen!!!

Met de woorden van Mariska ‘Nu ga ik echt mijn mond houden’, stop ik met mijn verhaal😉.
Carolien van Sprang

Eerst de schets…

Kijkje achter de schermen tijdens de ‘Vierdaagse van Katwijk’ via deze link

Ook een keer meedoen? Van harte welkom. Ervaring ondergeschikt. Enthousiasme is wat telt! Meer informatie over het cursusaanbod