Anita Schregardus (cursus tekenen)

“Tekenen en schilderen? Ja, leuk! Ik heb weliswaar geen talent, maar het lijkt me gewoon leuk om eens een paar lessen te volgen.” Met dat idee ging ik voor het eerst naar een cursus van Mariska. Nooit gedacht dat die ‘paar lessen’ zouden uitgroeien tot jarenlang wekelijks tekenles. Nooit gedroomd, maar natuurlijk wel gehoopt, dat ik nu tekeningen kan maken waar ik best een beetje – en soms meer dan een beetje! – trots op ben. De succesformule van Mariska heeft een aantal ingrediënten: een rotsvast vertrouwen in de mogelijkheden van haar cursisten, aanstekelijk enthousiasme over teken- en schilderkunst, persoonlijke betrokkenheid en de gave om anderen echt te leren hoe je dat wat je ziet, kunt overbrengen op papier of schilderdoek. Ik durf nog zeker niet te zeggen dat ik veel tekentalent heb. Maar het beetje dat er was, heeft Mariska flink aangewakkerd. Dank daarvoor!