Dag 4 Kleurenperspectief

Dag 4) workshop thema kleur bij Mariska de Kok van Atelier MarisK te Katwijk aan Zee.

Vandaag de laatste dag ,. Met weemoed denk ik nu al dat het zo voorbij is weer… maar wat hebben we allemaal wel weer niet geleerd zeg!! Wat een bagage !!

Vandaag gaan we dus in de duinen een panorama achtig geheel op canvas zetten. Links rechts en weer links kijken (zoals bij het oversteken) en bepalen wat het wordt.
Al snel valt dan de kerk op en ben je al snel geneigd die te gaan schetsen.
En ja dus … ik ging dat ook doen natuurlijk. Ik stoorde me wel enorm aan de huizen eromheen en kon me daar niet mee vereenzelvigen en dus … heel iets anders mee gedaan.. de schets stond snel en ik was tevreden… maar waarom ik die schets heb gemaakt weet ik niet, want uiteindelijk lijkt het einde er helemaal niet op ??.

Alles opgezet en schilderen maar… ik start in meerdere kleuren en niet alleen mijn (voor deze week alleen) gebruikelijke palet. Dun beginnen en de kerk erop zetten.
Eerst dan een dramatische lucht die ik echt geweldig vond, dus die heb ik dan gaandeweg het proces weer verkl…! Jammer hoor.
Gaandeweg bleek dat de kerk ook last kreeg van Corona kilo’s want dat werd uiteindelijk meer de dom van Utrecht als de kerk van Katwijk ??. Op een gegeven moment was ik er wel klaar mee. De wind was best pittig en het was vet bewolkt en ik stond precies daar waar die wind het koudst was .. dus overweging skipak te halen was bijna een optie. Verkleumd heb ik het geheel afgerond met wat paletmes accenten en basta!!

Maar…… daar is ie dan …. de zon!!!!?
Ik pak mijn ezel met al mijn krachten op en draai hem meteen de andere kant op,
Waarom ik dat nu meteen deed snap ik ook niet, maar bleek een gouden vondst!!
Daar was zij weer … mijn panorama… de skyline van Scheveningen in de verte…
Ik besloot meteen me op de zomer in te stellen en hop de paraplu verankerd aan m’n ezel en m’n super sonische schilders hoed op en factor 30 op de niet bedekte delen.
Blauw – rood – geel – wit zijn verbannen naar diep onderin de koffer en de tissues weer ter hand genomen.
Dikke vette omber smeer ik met ferme streken en vol uit mijn bovenlijf krachtig op mijn speciaal met blauw voorgeprepareerdd doek!
Het staat er allemaal vlot in … rode sienna warmt het op en gele oker doet ook zijn werk..
Dan weer weggeschraapt met m’n nagels en weer terug opgebracht!!
Ik werd er zo vrolijk van dat ik met m’n house muziek op m’n oren bijna ging dansen..
Dat kwam goed uit want onze “huisfotograaf” Amber van de Velde liep er ook weer en die zag wel wat in m’n poses … alleen dan de poses die de yoga groep op te strand aan t verrichten waren.
En zoals jullie weten … ik ben niet bang hoor een optreden.. dus even “Jane Fonda goes wild uit de 80’s” geëvenaard. (Benieuwd of ik morgen spierpijn heb).

Ik voeg het resultaat toe en ik kan nu al zeggen dat omber- sienna- oker voor mij een nieuwe dimensie hebben gebracht in Katwijk en hopelijk beklijft dit in Zeeland!

Mariska: kort woordje aan jou… super bedankt weer voor je verzorgde workshop en je inzet om ons allemaal in ons eigen niveau bij te staan of ons uit te dagen om boven onszelf uit te stijgen… het was weer een genot en ik voel me weer moe en voldaan..
ik hoop dat we contact houden en elkaar ook op afstand kunnen blijven inspireren..
Hou me zeker op de hoogte van je plannen en wie weet tot snel weer …

Bedankt je bent echt een kanjer (en Ron ook?, harde expositie inrichter en pizza bezorger ?)

Groetjes Flossie ??
Meer van Flossie op Facebook:
Francienkunst

Mijn Website:
Www.francienvanouwerkerk.nl

Instagram:
francienvanouwerkerk
francienfigurative