De regel van derden – Dag 2 van de Vierdaagse

Gaat het regenen? Hoe laat komen de buien? Hoeveel milimeter? Hoe zit het met de wind? De warmte van gisteren is snel weer vergeten. Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Dag 2 van de Masterclass Schilderen aan Zee. Vandaag gaan we op zoek naar het getal drie. De regel van derden, niet alleen qua horizontale verdeling. Verticale spreiding, kruispunten, voorgrond, het midden en achtergrond. Ingang in een schilderij en ook daar weer drie variaties.

Het Katwijks Museum als speeltuin. Slenteren langs de schilderijen. Alles in vraag stellen. Vooral welk schilderij spreekt je niet aan. Daar ligt kennis over jouw persoonlijke voorkeur en handschrift.

Na de lunch aan de slag. Op zoek naar de regel van derden. Weinig publiek, dus alle ruimte voor de zee. Bijzonder resultaat. Mooi om te zien dat men al meer los begint te komen.

Ook vandaag een kijkje achter de schermen door de foto’s. Morgen natuurlijk meer. Dan hebben we een prachtig model. Hoe, wat, wie en waar… Dat is dan weer afhankelijk van de weersomstandigheden. Tot morgen!

Terugkijken? Zie deze link.