Diane van der Heijden

Antwoorden op Mariska’s vragen over de vierdaagse Zomerworkshop:

Wat vond je goed aan de zomerworkshop?
De docent, de locatie, het atelier, de les en het onderwerp, de kleine groep, de veiligheid betreffende corona, de gezelligheid, het ontbreken van fratsen en nutteloze versiering, het ontbreken van vergelijking en te grote prestatiedwang.

Waar ging jouw voorkeur naar uit?
De docent en de locatie.

Wat vond je niet goed aan de cursus?
Soms de consistentie van de lesstofpresentatie. Dat kwam door onze vragen.

Wat vond je van de locatie?
TOP

Waarom heb je meegedaan? Was hiervoor een specifieke reden?
Ik heb vooral meegedaan om weer eens iets avontuurlijks mee te maken na een lange, vrij passieve periode. Dit was de specifieke reden. Ik wilde ook meer contact maken met mijn schilderliefhebberij en ik wilde een beetje af van mijn relativerende houding inzake het schilderen en mijn prestaties daarin.
Ik wilde graag samen met anderen intensief met iets bezig zijn.
Het onderwerp van de workshop, kleur, was zeker aan mij besteed. Ook informatie over mengen en ik wilde vlotter en losser leren werken.

Heb je je doel bereikt?
Ja, ik heb zeker mijn doelen bereikt. Hoe lang ik dat wat ik geleerd heb vasthoud, is een beetje de vraag. Ik moet daar zelf aan werken.

Wat vond je van de prijs / kwaliteit verhouding?
GOED. Niets op aan te merken.

Wat vond je van de inhoud van de lessen?
Die was goed en interessant, maar soms had ik het gevoel dat we van het pad raakten. Er lag een goede voorbereiding aan de lessen ten grondslag maar wij brachten Mariska soms van de wijs.

Wat is je mening over de prijs?
De prijs is goed. In elk geval zeker niet te hoog.
Als je beseft wat voor kosten er voor de docent bijkomen, dan weet je dat de cursus zeker niet te duur is. Denk aan de intensieve voorbereiding, ook wat betreft de coronamaatregelen, de koffie-, thee- en frisdrankvoorziening, kopieerkosten, de beschikbaarstelling van een goed atelier, een afsluitend feestje enz. O ja, voor iedereen een leuk en handig schort!

Wat vond je van mijn dienstverlening?
Zéér hulpvaardig, lief en attent. Deskundig en ervaren.
Dank voor je oplettendheid en lieve zorgen voor mij Mariska. Hartverwarmend. Dikke kusss.

Wat vond je van de ruimte (het atelier)?
Praktisch, gezellig, op maat. Voor mij nooit meer de verstopte RVS-troggen om je kwasten in schoon te maken, de legers vieze waterpotten en paletten, de holheid van de grote ateliers.

Wat vond je van de bereikbaarheid?
Voor mij een eitje.

Hoe ben je bij de cursus terecht te gekomen?
Door één van mijn dromen te volgen.
Ooit vond ik Mariska op internet bij een intensieve zoekgang naar een goede schildercursus.

DvdH 23 juli 2020