Impressie Schildersfestival Noordwijk 2016

Thema 2016 ‘Noordwijk, 150 jaar badplaats’

Circa 50 internationale, nationale en lokale schilders zullen proberen uit te drukken wat zij met het thema kunnen.

De doeken worden direct geëxposeerd, dus nat aan de muren gehangen. Door de doeken op te hangen bij Strandpaviljoen de Zeester komen ze door alle “ontberingen” van de zee nog meer tot hun recht. Stelt u zich maar voor een prachtig zeezicht voor u te hebben met alle elementen van de zee om u heen. De meeuwen hoort u, de wind voelt u en de zee ruikt u. Een diepe beleving van uw nieuwste aankoop. Alle doeken die geëxposeerd worden tijdens ons festival zijn namelijk te koop. Vanaf het moment dat de doeken aan de wanden hangen kunt u ze kopen en elke dag worden er weer nieuwe doeken opgehangen.

Persoonlijke noot:

Bij het thema 150 jaar Noordwijk heb ik  juist gezocht naar dingen die in dit tijdsbestek niet of weinig veranderen. Voor mijn vlag: de foot prints van bezoekers (mensen / dieren / bandensporen) op het strand. Voor mijn schilderijen: het licht.

De gehele week was ik te gast bij een collega in zijn atelier alwaar juist de vele doorkijkjes zorgde voor een mooi kader van het licht. De schilderijen hebben ook allemaal titels met daarin het licht en verschillende jaartallen. Bijvoorbeeld “light anno 1879” – het jaar van Edison (is het schilderij waar het licht (gloeilamp) uit de kast komt achter het wasrekje met het laken eraan). Ik realiseer me dat dat mijn schilderijen iets zwaarder zijn dan zo maar een zeegezicht. De mooiste beschrijving vond ik dat mijn werk werd vergeleken met volle rode wijn tussen frisse fruitig witte wijn – een kwestie van smaak  😆