Marianne Ramsteijn

Ik heb vier dagen enorm genoten van de workshop schilderen aan zee. Het was helemaal geweldig om aan het strand te schilderen, echt een feestje. Mariska is een enthousiaste docent die de cursus goed had voorbereid en leuke opdrachten gebruikt om haar deelnemers te inspireren. Ze geeft duidelijke instructies en heeft voor iedereen persoonlijke feedback. Ze kan haar passie voor het schilderen goed overbrengen en ze weet je ook uit te dagen en te stimuleren op je eigen ervaring.
We hadden een gezellige, relaxte groep – dankjewel aan allen voor de goede sfeer – iedereen kon zo zijn eigen draai eraan geven. Wat heb ik veel geleerd en wat heb ik geworsteld, en wat is er veel aan de orde geweest, kleur, zwart-wit, saturation, hue, kleurwaarde, stralingskracht, kleurperspectief, donker-licht, lichtwaarde, contrast, strooilicht, kleur mengen, kleurritme, kleurharmonie, kleurfamilie en nog veel meer!
Natuurlijk is ook een van mijn schilderijen in het zand gevallen en heb ik een rode neus van de zon. Het was fantastisch en heel bijzonder om aan deze cursus mee te doen. Dankjewel Mariska, je bent een topper!