Mooie dames

Soms zijn er omstandigheden in het leven waardoor het volgen van een schilder of tekenles even niet in de mogelijkheden zit. Toch is Elly, over haar hebben we het dit keer, thuis hard aan het werk gebleven. Schilderen, tekenen, prachtig.

“Thuiswerk” van Elly

Hoe mooi is het om te zien, hoe zij afgelopen donderdagavond (na het missen van een periode van lessen) weer vol enthousiasme aan de slag ging. Bijgevoegde een foto van één van haar thuiswerken en de opzet van een nieuw werk, hier in het atelier.

Prachtig om te zien dat ook zij inmiddels het zelfvertrouwen heeft om een schilderij gelijk op te zetten met penseel. Het materiaal waar Elly mee aan de slag is gegaan is olieverf op waterbasis.

Ik weet, dat klinkt nog steeds vreemd dat er olieverf op waterbasis bestaat. Of het ook daadwerkelijk op waterbasis is gebaseerd, daar blijf ik buiten. Het grote voordeel van deze verf is dat er geen terpentine nodig is. De kwasten etc kunnen gewoon met water & zeep worden schoongemaakt. Een groot voordeel van deze verf is ook dat de lucht wat schoner blijft.

Wanneer je gewend bent om te werken met de klassieke olieverf, dan is het echt wel wennen, doordat de olieverf op waterbasis iets plakkeriger is. Het werkt totaal anders. Elly heeft gelijk met deze verf heeft leren schilderen, dus hierin voor haar geen vergelijk. Hoewel als ik me goed heb laten informeren heeft haar manlief “echte” olieverf voor haar gekocht. Maar goed, terug naar het werk.

De opzet met penseel & verf. Super gedaan, zomaar uit het handje, wel aan de hand met een voorbeeld. Nu is de uitdaging om zelf een mooie kleurencombinatie te zoeken. Ik vind het zo mooi om te zien dat niet alleen de dame lijkt te dansen, maar ook de penseelstreek en de lijnen gracieus lijken mee te bewegen.

Werk in uitvoering – alles gedaan in één sessie!

Wanneer ik kijk naar de foto’s vind ik het nu al een prachtig werk. Sterker, ik weet zeker dat dit wederom een pareltje gaat worden. Binnenkort het vervolg te zien in het fotoalbum.