The General – Genomineerd voor Painting of the Year 2021!

Gisteren mocht ik een heel leuk bericht ontvangen, te leuk om niet te delen.

Mijn werk “De Generaal” is genomineerd voor Painting of the Year 2021 ……. Hoe gaaf is dat?!

De eerste selectie – 50 werken uit 882 schilderijen – worden binnenkort fysiek aan de jury getoont. Zij gaan hier half november een volgende selectie maken van 20 werken. Spannend!

Anderzijds ben ik heel blij dat men het werk ook in het echt gaat aanschouwen. Om een goede foto te maken van een schilderij blijft lastig.

Nieuwsgierig naar de andere genomineerde: Link naar het overzicht van de 50 genomineerde voor Painting of the year (het schilderij van het jaar 2021)

Overigens is er ook ruimte voor een publieksjury. Dus mocht je enig invloed willen uitoefenen, dan kan dat. Mocht je op mijn werk willen stemmen, dat is heel lief en mogelijk via deze Link om direct om The General te stemmen.

PS vergeet niet om je stem te bevestigen via de bevestigingsmail die je mag ontvangen. Anders is de stem niet geldig en zonde van je tijd.

Binnenkort meer over de opzet en mijn gedachten achter werk. Nu even gewoonweg genieten van het feit dat het werk waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gelegd ook wordt gewaardeerd.

Een kleine selectie van de genomineerde werken.

Juryleden:

Lita Cabellut

Lita Cabellut (1961, Spain) is a broad-focused artist who lives and works in The Hague. Awarded the title ‘Kunstenaar van het jaar 2021’ (Artist of the Year 2021) by Stichting Kunstweek.

Edwin Becker

Edwin Becker (1963) has been working at the Van Gogh Museum since 1992, specialising in visual and applied art from the fin-de-siècle, resulting in presentations of surprising and undiscovered themes and artists.

Raoul Locht

Raoul Locht (1976) studied art and cultural philosophy and journalism at the University of Groningen and the University of Amsterdam. 

Leo van Heijningen

Leo van Heijningen (1955) is an art historian and the gallery owner of Kunstzaal van Heijningen in The Hague.