Lancering groepssessies Spreekuur online

Testsessie
Een nieuwe koers

Een nieuw avontuur

Donderdagavond 2 april 2020 19:15 uur was het begin van een nieuw avontuur. Het spreekuur online versie 2.0. Oftewel in plaats van het spreekuur online solo is het nu mogelijk om in kleine groepjes op de donderdagavond live je werk te bespreken. Wie weet blijkt over tien jaar dat deze datum het begin is gebleken van een nieuwe koers binnen mijn bedrijf. Wie zal het zeggen?

Dank je wel!

Om alles in goede banen te leiden en ervaring op te doen, had ik testers nodig voor mij nieuwe plan. Super en dank je wel (!!) dat er zoveel bereid waren om aan dit experiment mee te doen. Juist ook hulde aan diegene die eigenlijk niet zoveel computer ervaring hebben en toch deze uitdaging aan durfde te gaan. Hieruit haal ik juist belangrijke informatie om de drempels zo laag mogelijk te houden.

Mijn lieftallige assistent had een mooie handleiding gemaakt, zodat het voor iedereen na enig stoeien (ik noem geen namen 🙂 ) mogelijk was om de groepssessie te horen c.q. te zien. Ook diegene die geen beschikking hebben over een webcam, kunnen wel meekijken met de presentatie en reageren via de chat. Verrassend genoeg blijkt dat deelnemen met deze sessie op een mobiel nog beter schijnt werken dan op een pc (dit heb ik me laten vertellen en nog niet zelf ervaren).

Daarnaast had ik persoonlijk ook wel een paar leermomenten, zoals een powerpoint die niet helemaal wilde luisteren en dat het nu ineens uit gaat maken hoe mijn haar zit….. Het in de gaten houden van het chatten vond ik iets lastiger en heb wel het gevoel dat ik de chatters wat minder aandacht heb gegeven. Maar goed, daarom was dit ook een test-sessie. Daarnaast heerlijk dat we (ik in ieder geval) weer uitbundig hebben gelachen (snoertjes in de laptop waardoor het geluid wordt onderdrukt; douchegordijnen voor de camera ….).

Als onderwerp had ik foto’s van Mia, Jaap & Christa om te “bespreken”. Dit was nu meer bedoeld om een serieuze sessie te simuleren.

Virtueel koffie drinken. Ook lekker!

Het was fijn om jullie gezichten weer eens te zien en samen virtueel koffie te drinken. Ontroerend en indrukwekkend de verhalen en ervaringen hoe iedereen op zijn c.q. haar manier met deze nieuwe situatie omgaat. Heftig en tegelijkertijd voel ik persoonlijk nog meer de noodzaak om naar mogelijkheden te kijken, hoe we de zo belangrijke afleiding juist nu kunnen voorzetten.

Tijdens maar ook in de afsluitende evaluatie, kwam voor mij belangrijke & leerzame informatie. Ik ben blij met jullie kritieken!

Dus vanaf aanstaande donderdag d.d. 9 april 2020 gaan we echt van start. Daarmee vervallen de solo-filmpjes en wordt je van harte uitgenodigd om mee te doen aan groepssessie. Meer informatie via deze link, waarop ook de spelregels staan. Ik hoop je snel te zien!

Tot slot wil ik nog uitdrukkelijk mijn enthousiaste assistentes bedanken: Dank je wel Marijke, Cobie, Corine, Christa, Heleen, Jaap, Joke, Mia, Anja, Caroline, Laura & Ron.