Zomerworkshop in snippers

Ik weet dat er zijn die met smart zitten te wachten op de foto’s. Foto’s van zowel het werk als sfeerbeelden. Op dit moment heb ik hiertoe niet de gelegenheid om deze uit te zoeken. Dat staat gepland voor de komende weken. Wel een paar kleine snippers van een zeer geslaagde week. Wat mij betreft komt er wederom een herhaling in 2019. Dus voor de liefhebber, de derde week van juli betekend vrijhouden :). 
 
 
 
——————————————————————————————————————————————————-
 
Dag 1 zit er op. Gelaagdheid in vorm, lijn, kleur, perspectief. En dit dan op het doek vatten. Tussendoor ook nog blijven glimlachen van de juf . Ze zeiden allemaal dat ze het leuk vonden. Ben benieuwd of ik ze straks weer ga zien? Wordt vervolgt.
 
 
 
 
———————————————————————————————————————————————————
 

Zoek de verschillen 🙂

Een bijzondere dag met een bijzonder model. De dag begonnen met een enigszins aparte opdracht – schilderen met je bankpas alwaar je beweging mee kan creëren. Zo heerlijk dat deze groep uit zulke gehoorzame deelnemers bestaat – allemaal in de middag met hun bankpas geschilderd. De resultaten zijn indrukwekkend te noemen. Natuurlijk gaan we alle werken aanstaande vrijdagavond hier in het atelier weer exposeren. (Liefhebbers altijd welkom!). Nu eerst voorbereiden voor de dag van morgen. Ook daar weer een aparte opdracht – maar wel heel leuk (zegt de juf ….).
———————————————————————————————————————————————————
 

De modellen van de toekomst

Hoe mooi is de onbevangenheid van kinderen. Ze zien daar een dame in een lang gewaad met daaromheen mensen die dit op een doek proberen na te schilderen. Zouden die mensen nog niet weten dat er fototoestellen bestaan …. En waarom houd die mevrouw haar rok omhoog? En waarom staat ze daar stil? We waren getuigen van een bijzonder gesprek van drie prachtige modellen. Klein detail, ook zij wilde leren hoe je nu je rok zo mooi gevouwen bij elkaar omhoog zou kunnen houden ,
 
———————————————————————————————————————————————————
 

Don’t stop me now!

Inmiddels begint zo hier en daar de vermoeidheid aandacht te vragen. Maar we zijn er nog niet. Morgen = vrijdag, de finale. Er staat wederom een verrassende ongewone opdracht op de planning, alwaar ik nu natuurlijk weer niets over ga zeggen . Ik zou me zo voor kunnen stellen dat de lezer, u dus, nieuwsgierig bent geworden naar wat de dames en heer hier de afgelopen dagen hebben gecreëerd …. dat kan. Morgenmiddag vanaf vijf uur gaat de deur van het atelier open. Laat u onderdompelen in een feest aan kleur, penseelstreken & gelaagdheid. Misschien dat iemand ook een tipje van de sluier op wil lichten over het “bankpas-schilderen”. Oké we moeten nog een sterker woord voor deze actie vinden (tips van harte welkom.) – tegelijkertijd het resultaat liegt er niet om, dus hoe dan ook, deze werkwijze gaan we er in houden!! Tot morgen?