Dag 2 Masterclass Katwijk aan Zee een verslag door Francien.

werk in uitvoering Francien tijdens de dag van de ontdekkingen 🙂

Masterclass schilderen in Katwijk door mariskadekok.nl (ja we zijn er nog steeds!!)

Thema dit jaar: de penseelstreek of zoals ik ze altijd noem ‘brush strokes’ (maar dit is gewoon hetzelfde 🙄)


Dag 2) de dag der verschrikkingen of de dag van de ontdekkingen of de dag van beide.

Mijn verslag dit keer zal korter zijn, maar niet minder gemeend 🙄. Vanmorgen eerst even het werk van gisteren besproken.. kies je favo eigen gemaakte schilderij van die dag en wat vind jij in jouw schilderij een mooi stukje en wat een minder mooi stukje. Oh ja en dan een stukje van 10 mm. Dat wordt zoeken 👀!
Gevonden ..! en ik laat het weer aan jullie welk stukje jullie mooi of minder mooi vinden..


Nog even stil gestaan bij de brush strokes van andere 😂 bekende kunstenaars en hop met heel ons hebben en houwen weer naar het strand… “canvas dit keer bij voorkeur een langwerpig model.. maar kijk maar wat je doet” hoor ik nog ergens in de verte de juf zeggen.. en ze vervolgde met “Start eerst met een potlood schets van 20 minuten en werk die uit in je schilderij.. let op in de schets ook met potlood richtingen aangegeven in de arcering en dit dan ook in de verf overbrengen..”


Ik kan er lang bij stilstaan maar wat een struggle was het voor mij.. ondanks het lekker weer. het rap opkomende water, waardoor het een bewegelijke sessie werd, was een uitdaging maar kon ik nog hebben. Maar dan het werk: verf erop met het palet mes en weer veeeeel te veeeel verf dus weer alles eraf geschraapt… weer met de kwast (wat werkte die kwast niet mee zeg)… weer met keukenrol erover dan weer met het mes en dan weer kwast … toch wel last van de zon en wat het deed met de kleuren .. enfin … veel wijzer geworden en daar gaat t om..
Voor morgen neem ik mij nu voor andere kwasten te gaan gebruiken en misschien wel een groot doek of misschien wel alleen maar schetsen.. we gaan t weer beleven!! Het wordt iig iets met een model… we mogen haar vangen… op t doek😉
Ik zeg prooost 🍻👍🏻 en pootjes even omhoog en tot morgen weer !!
Groeten Flossie 🧑🏻‍🎨 mmmmmmm