Dag 2 Sterke combinaties

Dag 2) workshop kleur bij Mariska de Kok van Atelier MarisK te Katwijk aan Zee.
Vanmorgen eerst een korte terugblik op “wat hebben we nog onthouden van gisteren en hoe gaat het dan nu met je”. En hop… aan de slag met de volgende theorie over kleur… hier ben je echt voorlopig niet op uitgeleerd blijkt wel, dus ik voel nog drie jaar workshops in Katwijk aankomen om zo toch de basis theorie eigen te kunnen maken?.

En waar ging het over: allereerst de bol met kleur van Philip Otto Runge en even terloops hr. Itten.
En als opdracht hadden we een kleuren circel mogen maken en moesten we die meenemen. Die info had ik even niet gekregen of had ik niet op mijn netvlies opgeslagen. Helaas had ik die niet bij, maar gelukkig de overige cursisten wel.
Check even de bijlage nog waar we ook nog “color that work well together” cirkeltje hebben gekregen. Dit werd overigens onderdeel van de middag schilder opdracht.. maar die komt nog terug in mijn verhaal.
Het zou teveel worden om volledig het lesmateriaal met jullie te delen maar neem maar van mij aan dat we weer behoorlijk wat bagage hebben meegekregen.

En dan jaar het museum! Het trouwe onderdeel in de workshop met iedere keer weer een ander ijkpunt in ons bezoek.
Vorig jaar had de fotograaf Dirk van Egmond een super foto van ons gemaakt tijdens het schilderen met model. Deze foto was onderdeel van zijn expositie in het Katwijkse museum.. “daar hang je dan eindelijk Flossie, in het museum!!”
We hebben naar zijn werk gekeken en ik heb een tijd met hem gekletst over zijn werk. Ik vind hem een romantische fotograaf. Het roept een sfeer op en ik voelde me er goed bij. Blijk ik misschien diep van binnen ook wel romantisch te zijn ???
Ik heb drie foto’s uitgezocht die mij aanspreken (wat de opdracht was) en heb die uitgewerkt in n schets en gekeken op de kleurenwieltjes welke color het is die wel works with another … found it !!!! Check de bijlage voor meer hierover in beeldmateriaal.

En dan met gierende banden naar het strand en dan met de opdracht om slechts met drie kleuren aan de gang te gaan.. ik koos rauwe omber, gebrande sienna en gele oker (natuurlijk) zijn ook wel mijn kleuren.. en dan los denk je?? Nee nee!! Met deze kleuren mag je dan de zee gaan schilderen.. jahaaaa en geen wit gebruiken hè!! Ik heb al drie kleuren dus ja …
Wat een leuke boeiende, maar ook stiekem best ingewikkelde oefening .. ik mag niet gaan voor lucht, zee en strand en dus beperk ik mij echt nu tot de opdracht (wat ook voor het eerst is). Even ezel opzetten.. bleek ik weer een slimkapje.. pootje herstelt met een nieuw magneet klemmetje en wat nieuwe schroefjes die dus door het uitschuifpootje waren geschroefd.. met andere woorden.. geen uitschuifpootje!! En daar was Jaap ineens.. van vorig jaar.. hij was er nu dus niet bij met de workshop en had al drie maanden niet geschilderd.. maar ik gok dat hij, nu hij mij weer zag, meteen weer tevreden aan de slag gaat!!? ik zie je volgend jaar weer Jaap!

En dan aan de slag met een ezel op kruis hoogte (wat overigens weer een gek zeggen is) en gewapend met kwast en paletmes die zee gevangen in drie kleuren.
Ik ben best tevreden over het resultaat … het is ik en het is mij (wat het zelfde is maar klinkt best intelligent)… ook nog even in het zwart en wit gefotografeerd zodat je goed kunt zien of het een beetje in balans is of zo….
ik hoor graag wat jullie ervan vinden natuurlijk en weet dat deze ook weer te koop is ??.

Groetjes van het heerlijke terras bij de strandtent Key West waar wij een Jopen mooie Nel en Mohito lekker laten inwerken.. nog een hapje erna en dan met de kippen op stok… of gewoon lekker slapen

Tot morgen

foto Dirk van Egmond