Impressie online les

De balans opgemaakt

De balans van een maand online lesgeven: Zoals te verwachten was het in het begin heel erg wennen. De drempel leek voor vele nogal hoog. Tot mijn vreugde mag ik regelmatig een groepje zeer leergierige cursisten ontvangen in “de Huiskamer van het Atelier“.

Verdieping

Ik weet dat de toeschouwers openstaan voor verdieping, daarom zoem ik telkens in op een specifiek onderwerp. Uit de reacties van gisteravond (thema signeren) blijkt dat er naast fysieke lessen ook interesse is voor deze manier van informatie overdracht.

Schetsboek digitaal

Voor mij de stimulans om mijn ervaringen van de afgelopen 17 jaren meer te gaan digitaliseren. Ik ben inmiddels al bezig om modules te maken over specifieke onderwerpen, daarover later meer. Daarnaast ben ik ook in de gevorderde fase om cursussen digitaal aan te bieden – zoals de inmiddels bekende versie: Iedereen kan leren tekenen! Ook het schetsboek blijkt een boeiend onderwerp om te vertalen naar digitale lessen.

Afstand ondergeschikt

Uit deze ontwikkelingen blijkt dat fysiek afstand steeds meer ondergeschikt is geworden. We weten elkaar nog steeds te vinden. Gisteravond mocht ik wederom een oud-cursist begroeten in de online-les. Hoe leuk is dat en hoe leuk haar enthousiasme achteraf.

Nel over de les online: Ik vond het GEWELDIG!

Filmpje

Om jullie een kleine impressie te geven, zie onderstaande video. Mocht je zin hebben om een keer mee te doen, zie deze link of doe mee met de quiz om een gratis online les te winnen. Tot slot ervaringen van andere zijn te lezen via deze link.

Impressie online lessen door Mariska de Kok