Terechte correctie? Een ingezonden brief.

Hoi Mariska,

Heb je wervende tekst gelezen over je online lessen. Leuk!

Als argument geef je dat het bij veel studenten, zonder interactie met de juf of meester, strand op discipline. Maar volgens mij zijn er nog twee belangrijkere argumenten.

Namelijk dat je tijdens online cursussen altijd wel ergens tegen aanloopt wat niet gaat, vast komt te zitten. Het gaat altijd anders bij jezelf dan dat uitgelegd wordt in de cursus.

Op het filmpje ziet het er zo makkelijk uit en de uitleg is ook goed te volgen. Maar dan ga je aan de slag en het gaat al meteen bij jezelf anders en echt niet zo makkelijk als in het filmpje. Dan zou je zomaar kunnen vergeten dat je aan het leren bent en dat dat logisch is. Misschien denk je zelfs wel dat je het helemaal verkeerd doet en het niet kan…

Misschien begin je opnieuw maar loopt weer tegen hetzelfde probleem aan. Of je stapt over het probleem heen en gaat gewoon naar de volgende stap. Kortom je weet niet hoe dit op te lossen. Want hoe vaak is het niet dat je ook wel ziet dat er iets niet klopt aan het schilderij maar dat je niet precies weet wat. Algemene informatie helpt daar vaak niet bij.

Bij jouw cursus kun je, waar je tegen aanloopt aangeven en advies vragen. Sterker nog dat is de bedoeling en de verwachting is ook dat er dingen zijn die je lastig vind. Zodoende kun je bij elke stap in het opzetten van een schilderij (of tekening) advies en sturing krijgen. En de feedback is helemaal op maat voor jou! Elke persoon heeft een eigen stijl/ handschrift met eigen afwijkingen. Daar wordt op ingespeeld. Er worden geen ‘trucjes’ geleerd die wellicht jouw handschrift ondermijnen.

Dus waar online cursussen zonder persoonlijke aandacht voor je werk frustratie kunnen opleveren omdat het niet lukt en je niet weet hoe dit op te lossen en ervan te leren biedt jouw cursus dat wel.

En het is niet een standaard algemeen advies maar echt op maat voor jou! Jouw handschrift wordt gezien en gekoesterd en wordt jouw schilders vaardigheden (of tekenvaardigheden) naar een hoger niveau gebracht. Ongeacht op welk niveau je zit!
Kun je me volgen?

Lieve groet, Heleen

Ik = Mariska zeg verder niks 🙂

Totale cursusaanbod via deze link.