We zijn weer begonnen!

Dinsdag 8 september 2020 – de eerste dag van het nieuwe seizoen. De eerste gasten die ik mocht ontvangen waren de kinderen. Dit keer was het niet alleen voor hen spannend. Ik merkte dat ik ook wel gespannen was. Alle nieuwe regels, het afstand houden, de nieuwe opzet van het atelier.

werk in uitvoering Coco

Zoals altijd blijkt alles mee te vallen. Binnen de korste keren had iedereen zijn plekje gevonden en kwamen we gelijk druk in gesprek over de kunstwerken die zij in de vakantie allemaal hebben gemaakt. Wat heb ik al een hoop gezien. Schetsboeken met portretten, striptekeningen, schilderijen waren zelfs thuis gemaakt. Teveel om allemaal op de foto te zetten.

Daarnaast was het belangrijk om te inventariseren wat iedereen dit seizoen graag zou willen leren. Manga gaat aan bod komen, portret, schilderen, botanisch tekenen ….. zoveel mooie wensen van de kunstenaars van de toekomst.

Omdat het nu vanwege de nieuwe regels niet mogelijk is om de ouders in de laatste 10 minuten van de les mee te laten genieten van de werken en de verhalen van de kinderen, is mijn intentie om op de website telkens weer iemand zijn werk en plan in het licht te zetten.

Dit keer alle aandacht naar Coco.

Werk in uitvoering Coco in de spotlight

Coco is bezig met acrylverf op papier. Een Schots landschap is de inspiratiebron. De kleuren zijn gemengd met de drie standaardkleuren die ook in de printer zitten. Zoals gewoonlijk gebeurd hier in het atelier alles net iets anders dan op school. Op school leert men dat de primaire kleuren rood/geel/blauw zijn.

Wat mij hierin verrast is dat met het rood wat op school wordt geleerd nooit echt rose kan worden gemengd ….. terwijl met de kleuren die in de printer zitten alle mooiste schilderijen kunnen worden uitgeprint.

Coco is zo stoer om dit ook zelf uit te proberen. Dus de “primaire” kleuren die in de printer zitten, daar heeft ze alles mee gemengd. Super knap.

Daarbij wordt het ook nog een geweldig schilderij. Kijk maar eens naar de lucht. Al die mooie kleuren die zij hierin heeft toegevoegd! Dit werk is in uitvoering, maar ik weet zeker dat dit een echt kunstwerk gaat worden. Ik ga er van uit dat haar papa & mama al een plekje op de muur hebben vrijgemaakt 🙂 .

Natuurlijk zijn ook foto’s terug te vinden waar de kinderen afgelopen dinsdag hard aan hebben gewerkt. Zie deze link.

Volgende week is er natuurlijk weer extra aandacht voor iemand anders!