Dresscode: Gala – Dag 3 Schilderen aan Zee, maar dan anders

Donderdagochtend, half vijf. De regen tikt op de ramen. Oeps. Dit had ik zo niet ingepland…

De voorpret was super. In gala op het strand tijdens de zomerworkshop. Wie bedenkt dat? Één keer raden.

Vorige week, volop app-verkeer vanwege de hitte. Op zoek geweest naar een bijpassende parasol. Gevonden. Een krachtige match. Afgelopen zondagavond; apje van Diana – druk bezig met het strijken van haar nieuwe groen, blauwe galajurk. Wel de vraag of ik haar zou willen helpen met het insnoeren. Natuurlijk! Alles voor de kunst.

Voorbereiding workshop…

Vandaag, de derde dag bestemd voor het model & de gulden snede … Inhoud zoals gepland, uitvoering totaal anders.

In mijn fantasie zouden het Franse taferelen worden. Zonnig, blauwe kalme zee, waardoor de jurk nog mooier uit zou komen. Zwierige kleding. Weerspiegeling van zon op de stof. Tafel met surrealistische elementen zoals een plastic geranium voor de vervreemding (alsof gala op het strand normaal is?!). Een zomerse sfeervolle compositie op het prachtige strand van Katwijk. Tja …

En toch, ook deze dag is onvergetelijk. Voor het eerst in tien jaar zomerworkshops een hele dag regen, waardoor we gedwongen werden om binnen in het atelier aan de slag te gaan.

Alsnog een zonnige dag

Tafels verschoven. Snel een podium in elkaar gezet. Ezels her en der. Zoekend naar een goed zicht op het model. Alsof deze onrust nog niet genoeg was, had ik ook bedacht om het atelier donker te maken. Daardoor kwam de spotlight nog sterker op Diana.

Op dit moment, het is nu kwart over negen ’s avonds laat de zon zich alsnog zien… Tja. Desalniettemin een boeiende dag in veel opzichten. Onder de indruk van de resultaten.

Morgen, jammer genoeg alweer de laatste dag. Wat gaat de tijd snel. Het thema: Een zelfportret, zonder portret. Hé, hoe dan?! Dat is voor morgen. Voor nu, geniet van de foto’s.

Terugkijken dag 2? Zie deze link.

Nieuwsgierig naar de eerste dag? Zie deze link.